Kattenbakvulling

kattenbakken_kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling kan veel ellende voorkomen voor jou en je kat. Een kat is erg gemakkelijk te onderhouden in je huis, maar bij het kiezen van de verkeerde kattenbak en vulling kan het nog wel eens goed misgaan. Niemand heeft behoefte aan een stinkende kattenbak en een kat die zijn behoefte buiten de bak doet. Het heeft vaak alles te maken met het kiezen van de juiste vulling voor de bak. Met de juiste vulling zullen jij en je kat zeer prettig met elkaar kunnen samenleven.

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling

Het kiezen van de juiste vulling kan soms even duren, omdat soms een kat ook moet wennen aan een bepaalde vulling en daarnaast kan een kat net als de mens allergien hebben. Van bepaalde vullingen kan een kat zelfs ziek worden, dus het kiezen van de juiste vulling is zeer belangrijk. Er zijn vele verschillende soorten beschikbaar met verschillende prijskaartjes. Een dure vulling hoeft zeker niet te betekenen dat deze beter is. De juiste vulling helpt niet alleen je kat, maar het kan het schoonmaken van de bak een stuk gemakkelijker maken.

Verschillende soorten kattenbakvulling

Klontvormende vulling bestaat uit betonit en het smelt door contact met vloeistof. Het vormt klonten met een vaste en vlakke samenstelling, waardoor de bak gemakkelijk schoon te maken is.

Silicaat vulling bestaat uit een mix van zeolitische materialen die grote hoeveelheden vloeistof en geuren absorberen op een unieke manier.

Plantaardige kattenbakvulling betekend dat deze 100% biologisch afbreekbaar is, kan gecomposteerd worden en vaak via het toilet afgevoerd worden.