Kattenbak training

Kattenbakken training

Kattenbakken training

Alle kittens komen in de wereld met een eigen drive om hun uitwerpselen te begraven. Het is een survival tactiek doorgegeven in de loop van duizenden jaren om de ontdekking  door roofdieren te ontmoedigen. Succesvol training in het gebruik van de kattenbak heeft niets te maken met het tonen van een kat hoe dit te doen, omdat ze al kennen. Succesvol training is alles over het verstrekken van een veilige, comfortabele, consistente omgeving om katten te doen wat de natuur hen vertelt dat ze moeten doen om nog een dag te leven.

Alvorens de kat de eerste keer binnen komt in uw huis, zijn de drie essentiële elementen van veiligheid, comfort en consistentie belangrijk. De eerste keer dat je de kat thuis brengt moet je deze gelijk naar de ruimte brengen van de kattenbak om ervoor te zorgen dat ze nooit ergens anders zullen gaan.

Veiligheid kattenbak

Katten voelen zich het meest kwetsbaar wanneer ze op de kattenbak zitten. Een kattenbak gelegen in een rustige, afgesloten ruimte, zoals een open kast of in een hoek van een wasruimte of badkamer, zal bijdragen tot een gevoel van veiligheid. Indien gebruik te maken van een meer open ruimte van het huis, is een overdekte kattenbak een populaire keuze.Boven alles, moet de locatie toegankelijk zijn voor uw kat te allen tijde. Een gesloten deur of een stapel haastig gevouwen was die het pad blokkeert zou kunnen zorgen dat ze naar een andere plaats gaan om hun behoefte te doen.

Comfort kattenbak

De grootte van je kat, het aantal katten in je huishouden en je budget, is bepalend voor de grootte en de vorm van de kattenbak en het soort kattenbakvulling te gebruiken.

Gebruik een kattenbak is die royaal is aan de grootte en / of het aantal katten en is gemakkelijk voor hen om te draaien. Indien regelmatig schoongemaakt, ten minste eenmaal per dag, moet een bak alles zijn wat nodig is.

Consistentie kattenbak

Katten en kittens zullen vooral de eerste paar dagen moeten wennen aan hun nieuwe omgeving en proberen in te schatten wat de potentiele gevaren kunnen zijn. Ze zullen vaak zich ook beperken tot een ruimte. Maak gebruik van deze korte periode van angst van je kat in je voordeel. Het plaatsen van de kat of kitten in de kattenbak, zodra je binnen komt versterkt hun natuurlijk instinct dat dit een veilige plek is. Zorg er dan ook voor dat je niet de kattenbak steeds op een andere plek gaat zetten.

Door het verstrekken van deze drie essentiële – veiligheid, comfort en consistentie, zullen jij en je kat samen genieten van een lang, gelukkig en probleemloze levensduur.