Hond in de kattenbak

katten

Hoe houd je de hond uit de kattenbak?

kattenKattenbakken zijn ideaal wanneer je een kat hebt, maar minder ideaal wanneer je ook een hond hebt. De uitwerpselen van een kat zijn namelijk erg aantrekkelijk voor een hond. Dit komt omdat kattenvoer over het algemeen meer vlees bevat dan hondenvoer. De geur van de uitwerpselen kan daardoor aantrekkelijk zijn voor de hond.

De plaatsing van de kattenbak

Honden zijn socialer dan katten en zijn liever in het huis waar de mensen zijn. Plaats een kattebak dan ook in een ruimte die rustig is en ver weg staat van bijvoorbeeld de huiskamer. Een (makkelijk) toegankelijke zolder is bijvoorbeeld een mooie plek voor de kattenbak.  Het is belangrijk dat hij op een plek staat waar ook weinig mensen langskomen lopen. Dit is natuurlijk ook zo zijn voor de kat zelf.

Ook kun je kattenbak plaatsen op een verhoging waar de katten bak buiten het bereik voor de hond staat. Een kat kan namelijk gemakkelijk op bijvoorbeeld een tafel komen, terwijl dit moeilijk is voor de hond.

Kattenbakken kunnen ook worden geplaats in een ruimte waar de hond geen toegang met heeft. Bijvoorbeeld wanneer een kamer wordt afgesloten met een hekje waar een kat wel door heen kan werk ook goed.

Soort kattenbak

Er zijn weinig kattenbakken die niet toegankelijk zijn voor alle honden. Kleinere rassen kunnen overal eigenlijk wel in, maar voor sommige honden is een kattenbak met een deksel genoeg om ze buiten te houden. Zelfreinigende kattenbakken verwijderen de uitwerpselen zelf al waardoor de hond er ook niet bij kan.

Modkat kattenbak

Met de ingang van bovenaf maakt deze kattenbak ook indruk door haar innovatieve vorm en moderne design. Het hoogwaardige kunststof is uiterst stevig. Doordat ze er niet als een kattenbak uitziet, past ze in iedere woonruimte.

Zorg dat de kattenbak schoon is

Het regelmatig schoonhouden van de kattenbak zorgt er simpelweg voor dat de hond niks in de kattenbak kan vinden. Het kopen van betere kattenvoer zorgt ook voor minder ontlasting en minder duidelijk aanwezige geur.

Ref:
norskaskogkatter.nu