Kattenbak onderhouden

Kattenbakken training

Kattenbak onderhouden

Hoe moet je je kattenbak onderhouden?

Er is niets erger dan wanneer je in een huis loopt en het ruikt naar stinkende kattenbakvulling. Katten zijn heerlijke huisdieren om te houden, maar ook hun aroma’s kunnen wel eens onaangenaam zijn. Gelukkig is een kat erg gemakkelijk te onderhouden en hun kattenbak gemakkelijk schoon te maken. Het duurt niet lang en kost weinig moeite om schoon te houden. Er zijn enkele zaken waarbij je rekening kunt houden.

De locatie van de kattenbak

Een groot deel van de mensen denkt niet na over de locatie van hun bak. Het is belangrijk om de bak weg te houden van de meest drukke ruimtes in een huis. Zo moet een bak nooit in de keuken komen te staan en het liefst ook nooit in de woonkamer of op een tapijt. De bacteriën uit de ontlasting van de kat kunnen mensen ziek maken. De bak kan gemakkelijk op een tapijt worden geplaatst met een ondergrond als een krant.

De schep

Alle kat eigenaren moeten wel een schepje hebben om gemakkelijk de uitwerpselen uit de bak te halen. Het is belangrijk dat dit dagelijks gebeurt. Het verwijderen van de uitwerpselen is de sleutel tot het fris houden van een huis. Het is ook aangetoond dat het schoner is voor de kat zelf en deze gezonder houdt. Bacteriën kunnen zich namelijk opbouwen en leiden tot vele gezondheidsproblemen voor zowel de kat als mens.

kattenbak schepKattenbak onderhouden

Deze Zandschep Scoop & Holder is een stevige zandschep om de kattenbak makkelijk schoon te maken. Je krijgt een standaard standvoet waar je na gebruik de schep schoon en praktisch kunt opbergen.

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling kan even duren omdat net zoals de mens, ook de kat allergieën kan hebben. Sommigen kunnen de kat irriteren en zelfs de kat ziek maken. Er zijn vele verschillende soorten kattenbakvulling waarvan de een natuurlijk duurder dan de andere. Het kiezen van de juiste vulling kan zeker helpen bij het schoon houden van de bak.

Het reinigen van de kattenbak

Een kattenbak moet minstens een keer per maand geleegd en gereinigd worden. Voor het reinigen van een bak kan zeer heet water worden gebruikt. Probeer het gebruik van chemische stoffen te vermijden die je kat ziek kunnen maken. Afwasmiddel is een mooi middel om een bak schoon te krijgen.

Kattenbakvulling

kattenbakvulling kattenbakken

CATSAN kattenbakvulling. Bild credit: CFD-handel.nu

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling is erg belangrijk. Het is belangrijk dat de kat zich ermee prettig voelt, maar daarnaast kan het kiezen van de juiste kattenbakvulling vele problemen voorkomen.

Kattenbak desinfecteren

Mocht het gebruik van heet water en zeep er niet voor zorgen dat de vieze geur verdwijnt, dan zijn er veilig middelen om de geur weg te krijgen. Het gebruik van azijn kan voldoende zijn. Het is goedkoop en zeer veilig voor zowel dieren als mensen. Je giet simpelweg pure azijn in de bak en laat het in de lucht droger. Dit verwijdert de geur en het houdt de kattenbak langer fris.

Kattenbak zakken

Tegenwoordig zijn er zakken te koop die je om de kattenbak kunt doen waarna je vervolgens de kattenbakvulling doet. Op deze manier is het dus niet mogelijk dat de uitwerpselen de kattenbak bereiken en hierdoor blijft deze langer schoon.
kattenbakken

Kattenbak afvalemmer

Met de Litter Champ heb je een vuilnisemmer die perfect is voor vervuild kattenbakzand. Door het mooie moderne design past hij in iedere woonruimte. Hij heeft een afgedichte deksel, een extra klep en een buisolie die onaangename geurtjes tegen houden.