Kat slaapt in kattenbak

kattenbakken_feliway

Waarom slapen sommige katten in de kattenbak?

kattenbakken_feliwayDe kat slaap waar hij of zij wil. Katten zijn eigenzinnige kleine dieren die vooral koppig zijn en een eigen wil hebben. Ze zijn niet bevorderlijk voor trainen en houden zich soms amper huisregels. Katten hebben nu eenmaal een eigenzinnig gedrag. Katten slapen echter waar ze zich comfortabel voelen, maar ook op een plek van zekerheid en veiligheid. Wanneer katten slapen in hun kattenbak, is dat echter geen goed teken.

Deze meeste katten die in hun kattenbak gaan slapen zijn ofwel oud, ziek of zijn onzeker. Als eigenaar is het aan jou om de omgeving te beoordelen, waardoor een kat zich onzeker kan voelen.

De kat slaap waar hij of zij wil. Katten zijn eigenzinnige kleine dieren die vooral koppig zijn en een eigen wil hebben. Ze zijn niet bevorderlijk voor trainen en houden zich soms amper huisregels. Katten hebben nu eenmaal een eigenzinnig gedrag. Katten slapen echter waar ze zich comfortabel voelen, maar ook op een plek van zekerheid en veiligheid. Wanneer katten slapen in hun kattenbak, is dat echter geen goed teken.

Deze meeste katten die in hun kattenbak gaan slapen zijn ofwel oud, ziek of zijn onzeker. Als eigenaar is het aan jou om de omgeving te beoordelen, waardoor een kat zich onzeker kan voelen.

Is er misschien iets nieuws in het leven van je kat? Ben je misschien net verhuisd? Heb je een andere nieuwe kat genomen? Het zijn vaak kleine zaken waardoor je kat opeens het gevoel van veiligheid kwijt is in het huis en deze op zoekt in de kattenbak, omdat dit het enige is van de kat zelf. Hij of zij voelt zich als het ware thuis.

Daarnaast delen vele katten liever niet hun kattenbak met een andere kat. De oorzaak kan dus liggen dat de kat simpelweg zijn territorium bewaakt ten opzichte van de nieuwe indringer. Het kan helpen om een nieuwe extra kattenbak te kopen.

Kijk ook eens hoe eventuele kinderen met de kat omgaan? Is er een kleine toevoeging vaan de familie die zich net bewust is van de kat? Vooral Peuters kunnen best hard zijn voor de familie huisdier. Ze zien het namelijk als speelgoed of een spel en zijn zich van geen kwaad bewust.

De meest trieste reden voor dit vreemde gedrag is ouderdom en ziekte. De kat kan zich opeens vreemd gedragen door bijvoorbeeld een behandeling van de dierenarts waardoor de kat opeens een veilige plek gaat opzoeken. Misschien is het een bepaalde vermoeidheid, maar vaak genoeg vertoont de kat na enige tijd weer hetzelfde gezonde gedrag.

Wanneer een kat zich onveilig blijft voelen in zijn of haar eigen omgeving, dan kan het de moeite waard zijn om Feliway te kopen. Feliway is een synthetische kopie van het gezichtsferonoom van katten. Met dit feromoon markeert zij haar territorium waar ze zich op haar gemak en veilig voelt.